Supreme
.instagram
.facebook
.homebook

NEW

2020
W części otwartej projektu mieszkania w Warszawie głównym założeniem było połączenie salonu z aneksem kuchennym nie tracąc na przestronności wnętrza. W tym celu zdecydowano się na pełną krytą zabudowę mebli kuchennych, a granicę części kuchennej od salonu wyznaczyła wyspa oraz materiały zastosowane na podłodze. Lamele sufitowe oraz frezowane płyty fornirowane, nadają wnętrzu dynamiki i wyrazistości budując jednocześnie własną, unikatową estetykę całemu wnętrzu. Wyrazistą przestrzeń ożywiają subtelne akcenty i dodatki w postaci mebli i elementów wyposażenia o nowoczesnym wzornictwie.

Łazienka to kombinacja kolorystyczna w skład której wchodzą odcienie nawiązujące do strefy dziennej mieszkania oraz kontrastujący z nimi beż w postaci wielkoformatowych płyt z oryginalnym wzorem.

We wnętrzu gabinetu zastosowaliśmy kontrastowe połączenie bieli i czerni ocieplone elementami drewnianymi. Wygospodarowaliśmy miejsce na dużą, pojemną szafę przeznaczoną m. in. do przechowywania spektakularnej kolekcji butów sportowych, które można z dumą obserwować z pozycji biurka dzięki zastosowaniu szklanych frontów oraz ledowego podświetlenia półek. Biurko to minimalistyczny blat rozpięty na całej szerokości pomieszczenia.

W sypialni na środku umieściliśmy wygodne łóżko z miękkim zagłówkiem. Po jednej stronie łóżka znalazło się miejsce na dużą szafę, a po drugiej na minimalistyczną toaletkę. Zastosowaliśmy oświetlenie w różnych wariantach: nowoczesny system szynowy, system lamp wpuszczanych oraz dekoracyjne lampy wiszące. Wnętrze sypialni łącząc wielkoformatowe okładziny z fornirowanymi płytami efektownie uzupełnienia styl, który został zastosowany w pozostałych pomieszczeniach.

Lokalizacja:
Polska, Warszawa

Metraż:
65 

Data:
2020

Zespół:
Hedo Architects

Media: